Skovly Gundogs

Opdræt af F1 Labrador til jagt og træning, med fokus på sundhed, temperament og gode jagtegenskaber.

Velkommen til Kennel Skovly Gundogs

Vi er en lille kennel beliggende på Vestsjælland. Her bor vi midt i den skønneste natur, med egen eng og skov, hvilket giver nogle fantastiske gåture, og de perfekte omgivelser for træning og jagt med vores labradors.

Siden 2003 har vi opdrættet hvalpe med stor fokus på sundhed og godt temperament. De første mange år havde vi opdræt med amerikansk bulldog, men efter hundeloven trådte til i 2010 gik vi i tænkeboks, og i 2015 fik vi vores første bullmastiff hjem fra Finland.

Grundet Martins store passion for jagt, blev hundeholdet i 2020 udvidet til også at tælle labrador af Formel 1 typen. 

Vores hvalpe vokser selvfølgelig op inde i huset, og er en del af vores hverdag og hvad det medfører af lyde og oplevelser, og da Karina arbejder på nedsat tid, så det ikke meget vores hunde er alene hjemme. Dette betyder også at der altid er god tid til prægning og socialisering af hvalpene, hvilket vi også vægter højt.

Alle hvalpene har fundet deres nye familier

Siggy har d. 24. november 2023 født 11 sunde og raske hvalpe, 8 hanner og 3 tæver.

Vi har stadig ledige hanner fra denne kombination.  

Siggy er blevet parret med den vildt flotte og meget meget dygtige Wauniago Fowler, i daglig tale kaldet Bryn. 
Bryn er importeret fra England i 2022 af Carsten Nissen – Kennel Hegnsager. 
Bryn har HD: A og AD: 0 samt er øjenlyst uden anmærkninger, derudover er han fri for STGD1, SD2, PRCD/PRA, EIC og CNM. 

Sigge har selvfølgelig også HD: A og AD: 0, er øjenlyst uden anmærkninger samt fri for HD: A og AD: 0, øjenlyst uden anmærkninger samt fri for PRCD/PRA og CNM.

Team Friis Dizzy Mizz Lizzy -Tessa

Mød vores hunde

Vores hunde er en del af vores hverdag og vores familie. De bor inde i huset sammen med os 24/7, ligesom når vi har hvalpe, så bor de også inde til de flytter hjemmefra. 

Vores ejendom er på 8½ Ha naturgrund med skov, eng og æbleplantage, samt en lille sø, og dermed også egen jagt. Her går i dagligt ud med hundene, så de kan få rør sig, det giver os også nogle unikke muligheder i forhold til når vi har hvalpe, at tage dem med rundt på ejendommen, og så en masse oplevelser og indtryk. 

Skovly Gundogs Benji
Hegnsager Leia Organa - Siggy

F1 Labrador til jagt og træning

Vores labrador er af jagtlinjer, med flotte præmieringer og gode sundhedsresultater.  

Martin går på jagt med hundene. Vi har egen jagt hjemme, med vandhul, eng og skov grænsende op til et stort fredet naturområde, så her er et rigt dyreliv.
Derudover bliver han inviteret ud som hundefører på nogle af de store jagter, takket være hundenes gode arbejde. 

Det er fantastisk at opleve hvor nem en labrador er at træne, og hvor mange ting de gør helt naturligt, især når man er vant til de stædige bullmastiffer.

Vi forventer fremover at have 1 – 2 labrador kuld om året, primært i den gule / fox red farve.  

Sundhed

Vi sundhedstester vores hunde for HD og AD, samt vi øjenlyser. Derudover får vores labrador får lavet en række DNA-tests. Det første vi kigger på i planlægningen af en parring er sundhedsdata, ikke kun hos forældredyrene, men også længere tilbage, og lever de ikke op til vores krav, så kigger vi videre.

Temperament

For os er et godt temperament alfa omega. Vi bor med vores hunde som en del af familien, og det er vigtigt for os at vores hunde, og de hvalpe vi sender ud i verden, har et godt, sundt og kærligt temperament, og for labradorens vedkommende, også den rette arbejdslyst.

Racetypisk

Udover det racetypiske præg på temperamentet og at vores hunde har de rette arbejdsegenskaber og instinkter i forhold til jagt og træning, så går vi selvfølgelig også op i at de lever op til det racens standarder, når det kommer til udseende af vores hunde.

En sund start på livet

For os er foder og korrekt ernæring vigtigt og vi går meget op i hvad vi fodrer vores hunde med. 

Derfor har vi valgt at fodre vores hunde med VetCur’s GourMix, som er et fuldfoder til alle hunde. Der er flere ting som gør GourMix helt specielt, men de 2 helt store grunde til vores begejstring er den helt unikke måde foderet er sammensat på. GourMix består af en morgenmad og en aftensmed, dette gør det for at understøtte kroppens processer gennem døgnet. Morgenmaden indeholder ingredienser der understøtter opbygningen gennem dagen og aftensmaden indeholder ingredienser der hjælper kroppen med at rense ud og restituere om natten. Derudover har foderet en fantastisk indvirkning på hundens mave/tarm og immunsystem. 

Det andet ved GourMix er, at det er samme grundfoder til ALLE hunde, til gengæld lavet VetCur en række tilskud, således at GourMix f.eks. bliver til et hvalpefoder, når der tilsættes Beginner i hvalpens foderskål. 

Ud over VetCur bruger vi også Essentials, Essentials er også et fodermærke som vi har rigtig stor tillid til, de lavet nogle fantastiske lækre produkter af gode kvalitetsråvarer. Fra Essentials bruger vi primært deres dåsemad, som et tilskud til en drægtige eller diegivende tæve, som noget ekstra når vores hunde skal på jagt e.l.

Når vores hvalpe rejser hjemmefra, vil de både have en hvalpepakke med fra VetCur og fra Essentials, da vi har stor tillid til begge foderproducenter, og håber vores hvalpekøbere vil fortsætte med at bruge en af disse 2 fodermærker, som vi kan stå inde for. 

Da der ikke findes en VetCur forhandler med hundeprodukter i 30km radius fra os, er vi selv blevet forhandlere, det er derfor muligt at bestille ekstra foderpakker og tilskud til gode priser, som man kan få med hjem når man henter sin hvalp.