Kettners Bullmastiff & Skovly Gundogs

Kettners Bullmastiff
& Skovly Gundogs F1 Labrador

Os på Skovly

Her på siden kan du læse lidt om os og vores passioner, hvordan hvalpene vokser op her hos os samt lidt om vores ejendom, der igennem årtier har heddet Skovly, og som før i tiden var en kirsebær plantage og senere en æbleplantage.

I dag er der stadig lidt af æbleplantagen tilbage på de 8,5Ha, men det meste af ejendommen er udlagt med engområde, folde og skov, med et fantastisk dyreliv. Engang imellem ser man også havørnen svæve ind over på dens jagt efter føde.

Her er så faktastisk smukt og fredfyldt, og stierne rundt på grunden giver nogle skønne gåture med hundene, går man hele vejen rundt ned til åen og rundt bagom skoven, er det en smuk tur på ca. 1,5km.

Skovly
Jeg (Karina) har haft amerikanske bulldogs siden 2000, hvor jeg blev smask forelsket i hvalpen Lundahl’s Bailey, hos et vennepar som havde kennel. Bailey blev min første hund nogensinde, og herfra tog det hele fart… Jeg fik hurtigt smag for at studere afstamninger o.l. og i årene frem blev det til ikke mindre end 8 vidunderlige kuld.

Martin lærte jeg at kende i 2007, og i 2008 købte han sin første hund Kettner’s Feige af mig. De fælles interesser både for hundene og IT gjorde at vi i 2009 blev kærester og kort efter flyttede sammen. Siden har vores familie vokset sig større, i juni 2010 fik vi vores søn Mikkel og i august 2012 kom vores datter Caroline til verden.

Siden den nye hundelov kom i 2010 har vi kigget rigtig meget på alternativ race til vores elskede bulldogs. Vi brugte et par år på at læse og undersøge om flere racer, men vi havde virkelig svært ved at finde en race som opfylte vores ønsker og krav.

Et par af mine tidligere hvalpekøbere spurgte flere gange om jeg dog ikke ville kigger nærmere på bullmastiffen, så det gjorde vi og blev smask forelskede… Vi tog med på Dansk Bullmastiff Klubs nytårsgåtur i 2014 og følte os bare hjemme både blandt hunde og mennesker. Derefter meldte jeg mig ind i klubben og tog både med på udstilling i Fredericia for at kigge, og med til årets generalforsamling… og SÅ gik jagten ind på den helt rigtige hund.

Efter 1½ års søgen fandt vi endelig den helt rigtige hvalp for os, og d. 24. november 2015 fløj jeg til Finland og hentede lille 8½ uge gamle Bullgrins Deep Thought, Pawla, hos Satu, og så startede vores nye bullmastiff-eventyr for alvor.

I 2020 blev vores hundehold udvidet med endnu en race, efter et par års overvejelser og undersøgen om flere racer, faldt valget på en F1 labrador, og det har vi absolut ikke fortrudt.Selvom de jo nærmest er modsætninge til vores stædige bullmastiffer, så passer de bare så godt sammen, og supplerer hinanden perfekt i gøren og kunnen.

Karina

Jeg interesserer mig meget for afstamning og sundhed, og har brugt MANGE timer på at sidde og studere stamtavler og kigger mest på sundhedesresultaterne, både hos den enkelte hund, men også dens søskende / forældre / bedsteforældre / oldeforældre samt hvis den har lavet nogen hvalpe.

Udover sundhed kigger jeg selvfølgelig også på deres type/bygning, hvor der i øvrigt også kan ligge nogle sundhedsmæssige aspekter.

Lige ledes er det også mig der står for at vælge hvilken hanhunde vi skal parre med, og har styr på løbetiderne, parringstidspunkt, fodring og hvornår hvalpene skal / kan / må hvad, sådan alt det praktiske. 

En af min andre passioner er fotografering og at lave hjemmesider, hvilket jo går godt i hånd med hundeopdræt.

Jeg har også været meget aktiv i Dansk Bullmastiff Klub’s udvalg, ja faktisk fra før vi fik vores første bullmastiff, men efter en blodprop i hjernen i 2017, har jeg desværre måttet skære en del af klubarbejdet fra. 

Martin

Martin interesserer sig ikke så meget for afstamningen og planlægningen avlsmæssigt, men han nyder at være med når her er hvalpe i huset.

Han går mere op i træning og jagt, og det er også oftest han der tager tøserne med ud på de længere gåture eller med på skydebanen.

Pawla er 100% skudsikker, og har flere gange været med inde på KFK i København, når han har været derinde og skyde. 

Martin begyndte at få interesse for jagt, og i 2014 tog han jagttegn. De første år blev det ikke til så megen jagt, i stedet fyldte lerdueskydningen en del, bl.a. blev han i 2018 udtaget til landsholdet og var på Cypern og skyde EM i sporting.

Siden da er jagt mulighederne blevet større og større, og i foråret 2020 fik vi vores første labrador. Martin havde længe savnet en hund at træne med, og der er labradorens træningsiver et helt perfekt match.

Vi havde frygtet en hyperaktiv hund, men må virkelig sige vi er imponeret og den ro hun har, der er det lige før hun slår bullmastiffen i evnen til at flyde på sofaen og i sengen.

Vores børn

Vi går meget op i hvordan vores børn opfører sig overfor hundene, de lærer at respektere dem og behandle dem ordentligt. Da børnene var mindre tolerere ikke hiven i hale eller ører. De må selvfølgelig gerne give hunde et kram, men vil hunden væk må de ikke holde fast i dem.

Modsat lærer vi også hundene at legetøjet på gulvet ikke er deres, samt at man skal kunne røre deres mad og kødben mens de spiser. 

Nu er både Caroline og Mikkel blevet så store, at de deltager i træningen af hundene, og går ture rundt her på grunden.

Hvalpenes opvækst hos os

Hos os vokser hvalpene op som en del af familien, de bor fra de bliver født til de flytter hjemmefra inde i huset sammen med os.

Det betyder også at hvalpene vil opleve støvsugeren, lyden af vaskemaskinen og alle de andre dagligdags lyde. De vil være vandt til andre hunde og selvfølgelig børn.

Hvalpekassen står placeret centralt i køkken / stue området, med heng omkring, så hundemor kan føle ro omkring kassen, mens hvapene er helt små.

Når hvalpene bliver lidt større, så er der nem adgang til haven herfra, og oftest er vores hvalpe tæt på renlige når de er omkring de 6 – 7 uger gamle. 

Vi begynder at modtage besøg i hvalpekassen, når hvalpeme er 2 – 3 uger gamle. Det er også her omkring man vil få besked, hvis man bliver tilbudt en af hvalpene.

Udover dagligdagen i huset vil hvalpene møde forskellige mennesker mens de bor her, selvfølgelig når hvalpekøbere kommer og besøger hvalpene, men også venner og familie der kommer på besøg i løbet af deres tid her. 

Hvalpene vil også opleve en masse rundt her på gården, komme med på engen, hilse på vores katte og lege i skoven. Er vejret til det, går vi måske en tur ned til søen og dypper poterne i vandet.

Inden hvalpene rejser hjemmefra vil de være chippet og sundhedsundersøgt, og selvfølgelig have DKK stambog.

Der vil medfølge en hvalpepakke, som bl.a. indeholder det foder de har været vant til at spise her. 

Jeg går meget op i at hundene får et ordentligt foder, hvilket også er alfa omega for at hvalpen får en sund og korrekt opvækst.

Der medfølger med hvalpene derfor vejledning i korrekt fodring og jeg står altid gerne til rådighed for spørgsmål af enhver type.

Livet på Skovly

Skovly ligger dejligt tilbagetrykket fra landevejen, med jorden grænsende op til et stort fredet naturområde. Vi har som tidligere nævnt 8.5Ha fordelt ud som skov, eng, sø, æbleplantage og hestestald med folde og ridebane.

Vi har 2 staldkatte på gården, begge steriliserede hunkatte. Den langhårede Mischa gider ikke rigtig hundene, men Miver opsøger dem selv når vi er ude. Så kommer hun rendende og gnider sig kælende op af hundene.

Jeg havde troet det ville blive svært at sammenføre 2 fuldvoksne hunde med 2 voksne katte, men kattene tog det virkelig flot, og uden nogen ballade, så er de alle blevet venner. Raia og Astrid vil gerne lege med kattene, og laver nogen gange de sjoveste krumspring rundt om dem.

Ud over hundene og kattene, har vi høns, og så håber vi at der allerede her i løbet af 2021 vil flytte lidt flere dyr ind, i form af nogle fedekalve og måske et par grise.