Her på siden kan du læse lidt om os og vores passioner, hvordan hvalpene vokser op her hos os samt lidt om vores ejendom, der igennem årtier har heddet Skovly, og som før i tiden var en kirsebær plantage og senere en æbleplantage.
I dag er der stadig lidt af æbleplantagen tilbage på de 8,5Ha, men det meste af ejendommen er udlagt med engområde, folde og skov, med et fantastisk dyreliv. Engang imellem ser man også havørnen svæve ind over på dens jagt efter føde.
Her er så faktastisk smukt og fredfyldt, og stierne rundt på grunden giver nogle skønne gåture med hundene, går man hele vejen rundt ned til åen og rundt bagom skoven, er det en smuk tur på ca. 1,5km.
Martin lærte jeg at kende i 2007, og i 2008 købte han sin første hund Kettner’s Feige af mig. De fælles interesser både for hundene og IT gjorde at vi i 2009 blev kærester og kort efter flyttede sammen. Siden har vores familie vokset sig større, i juni 2010 fik vi vores søn Mikkel og i august 2012 kom vores datter Caroline til verden.
Siden den nye hundelov kom i 2010 har vi kigget rigtig meget på alternativ race til vores elskede bulldogs. Vi brugte et par år på at læse og undersøge om flere racer, men vi havde virkelig svært ved at finde en race som opfylte vores ønsker og krav.
Et par af mine tidligere hvalpekøbere spurgte flere gange om jeg dog ikke ville kigger nærmere på bullmastiffen, så det gjorde vi og blev smask forelskede… Vi tog med på Dansk Bullmastiff Klubs nytårsgåtur i 2014 og følte os bare hjemme både blandt hunde og mennesker. Derefter meldte jeg mig ind i klubben og tog både med på udstilling i Fredericia for at kigge, og med til årets generalforsamling… og SÅ gik jagten ind på den helt rigtige hund.
Efter 1½ års søgen fandt vi endelig den helt rigtige hvalp for os, og d. 24. november 2015 fløj jeg til Finland og hentede lille 8½ uge gamle Bullgrins Deep Thought, Pawla, hos Satu, og så startede vores nye bullmastiff-eventyr for alvor.
I 2020 blev vores hundehold udvidet med endnu en race, efter et par års overvejelser og undersøgen om flere racer, faldt valget på en F1 labrador, og det har vi absolut ikke fortrudt.Selvom de jo nærmest er modsætninge til vores stædige bullmastiffer, så passer de bare så godt sammen, og supplerer hinanden perfekt i gøren og kunnen.
Jeg interesserer mig meget for afstamning og sundhed, og har brugt MANGE timer på at sidde og studere stamtavler og kigger mest på sundhedsresultaterne, både hos den enkelte hund, men også dens søskende / forældre / bedsteforældre / oldeforældre samt hvis den har lavet nogen hvalpe.
Udover sundhed kigger jeg selvfølgelig også på deres type/bygning, hvor der i øvrigt også kan ligge nogle sundhedsmæssige aspekter.
Lige ledes er det også mig der står for at vælge hvilken hanhunde vi skal parre med, og har styr på løbetiderne, parringstidspunkt, fodring og hvornår hvalpene skal / kan / må hvad, sådan alt det praktiske.
En af min andre passioner er fotografering og at lave hjemmesider, hvilket jo går meget godt i hånd med hundeopdræt.
Jeg har også været meget aktiv i Dansk Bullmastiff Klub’s bestyrelse og udvalg, ja faktisk fra før vi fik vores første bullmastiff, men efter en blodprop i hjernen i 2017, har jeg desværre måttet skære noget af klubarbejdet fra.
Martin interesserer sig ikke så meget for afstamningen og planlægningen avlsmæssigt, men han nyder hyggen med de små, når her er hvalpe i huset.
Han går mere op i træning og jagt, og det er også oftest han der tager tøserne med ud på de længere gåture eller med på skydebanen.
Pawla var 100% skudsikker, og var flere gange med inde på KFK i København inden vi fik labrador, når Martin var derinde og skyde.
Martin begyndte at få interesse for jagt, og i 2014 tog han jagttegn. De første år blev det ikke til så megen jagt, i stedet fyldte lerdueskydningen en del, bl.a. blev han i 2018 udtaget til landsholdet og var på Cypern og skyde EM i sporting.
Siden da er jagt mulighederne blevet større og større, og i foråret 2020 fik vi vores første labrador. Martin havde længe savnet en hund at træne med, og der er labradorens træningsiver et helt perfekt match.
Vi havde frygtet en hyperaktiv hund, men må virkelig sige vi er imponeret og den ro Raia har, der er det lige før hun slår bullmastiffen i evnen til at flyde på sofaen og i sengen. Derfor blev hundeholdet hurtigt udvidet med flere labradors. hvilket vi bestemt ikke har fortrudt.
Vi går meget op i hvordan vores børn opfører sig overfor hundene, de lærer at respektere dem og behandle dem ordentligt.
Da børnene var små lærte vi dem helt fra start af at man IKKE må hive hundene i hale eller ører, klatren på hundene o.l. som man desværre tit ser billeder af på Facebook og lignende steder. Til gengæld ligger de tit og putter med hundene i sofaen, det er noget begge parter nyder meget.
Modsat lærer vi også hundene at legetøjet på gulvet ikke er deres, samt at man skal kunne røre deres mad og kødben mens de spiser.
Nu er både Caroline og Mikkel blevet så store, at de deltager i træningen af hundene, og går ture med dem rundt her på grunden.
Især Caroline har stor interesse for at være med i arbejdet og dagligdagen omkring hundene. Hendes interesse er i et sådan omfang, at hun er blevet min lille jordmoderassistent under fødslerne, og har i det hele taget et rigtig godt tag på hundene, det er vi meget stolte over.
Hos os vokser hvalpene op som en del af familien, de bor fra de bliver født til de flytter hjemmefra inde i huset sammen med os.
Det betyder også at hvalpene vil opleve støvsugeren, lyden af vaskemaskinen og alle de andre dagligdags lyde. De vil være vandt til andre hunde og selvfølgelig børn.
Hvalpekassen står placeret centralt i køkken / stue området, med heng omkring, så hundemor kan føle ro omkring kassen, mens hvapene er helt små.
Når hvalpene bliver lidt større, så er der nem adgang til haven herfra, og oftest er vores hvalpe tæt på renlige når de er omkring de 6 – 7 uger gamle.
Vi begynder at modtage besøg i hvalpekassen, når hvalpeme er 2 – 3 uger gamle. Det er også her omkring man vil få besked, hvis man bliver tilbudt en af hvalpene.
Udover dagligdagen i huset vil hvalpene møde forskellige mennesker mens de bor her, selvfølgelig når hvalpekøbere kommer og besøger hvalpene, men også venner og familie der kommer på besøg i løbet af deres tid her.
Hvalpene vil også opleve en masse rundt her på gården, komme med på engen, hilse på vores katte og lege i skoven. Er vejret til det, går vi måske en tur ned til søen og dypper poterne i vandet.
Inden hvalpene rejser hjemmefra vil de være chippet og sundhedsundersøgt, og selvfølgelig have DKK stambog.
Der vil medfølge en hvalpepakke, som bl.a. indeholder det foder de har været vant til at spise her.
Jeg går meget op i at hundene får et ordentligt foder, hvilket også er alfa omega for at hvalpen får en sund og korrekt opvækst.
Der medfølger med hvalpene derfor vejledning i korrekt fodring og jeg står altid gerne til rådighed for spørgsmål af enhver type.
Skovly ligger dejligt tilbagetrykket fra landevejen, med jorden grænsende op til et stort fredet naturområde. Vi har som tidligere nævnt 8.5Ha fordelt ud som skov, eng, sø, æbleplantage og hestestald med folde.
Vi har 2 staldkatte på gården, begge steriliserede hunkatte. Den langhårede Mischa gider ikke rigtig hundene, men Miver opsøger dem selv når vi er ude. Så kommer hun rendende og gnider sig kælende op af hundene.
Jeg havde troet det ville blive svært at sammenføre 2 fuldvoksne hunde med 2 voksne katte, men kattene tog det virkelig flot, og uden nogen ballade, så er de alle blevet venner. Raia og Astrid vil gerne lege med kattene, og laver nogen gange de sjoveste krumspring rundt om dem.
Ud over hundene og kattene, har vi også høns og lidt fedekalve der nyder det fri liv.